cellförändringar - del två

om ni missade det första inlägget så läs det HÄR för att hänga med!

så idag var jag på sjukhuset i Kristianstad för att göra koloskopin.
Läkaren jag hade var jätte bra & jag är så nöjd med henne med tanke på hur jag blev behandlad sist. Jag berättade för henne att jag skulle gjort en koloskopi för ett år sen men att läkaren där som jag hade i Karlshamn tyckte det var onödigt för jag var så ung, trots att jag fick en remiss för att göra just det. Hon tyckte det var jätte konstigt och höll med om att det borde ha gjorts, då kanske jag sluppit detta som händer nu.
Jag bad även att få se provsvaren och ja, det var precis samma som förra gången
Svåra cellförändringar av högsta grad + Högrisk-HPV.
vilket är ganska illa.
jag har alltid känt mig obekväm med gynundersökningar och ännu värre nu när hon skulle kolla med ett mikroskop på min livmoderhals och även göra en biopsi vilket är att hon tar vävnad och skickar på prov.
men hon var så bra att jag kände mig trots omständigheterna lugn.

innan jag gick så frågade jag hur det såg ut där nere, och hon sa då att provsvaren kommer ta flera veckor eftersom patologerna har ganska mycket att göra men att högst troligast kommer jag bli inkallad på en operation för att ta bort cellförändringarna. Operationen görs med lokalbedövning och man behöver alltså inte sövas. Hon tyckte också att jag skulle vaccinera mig igen eftersom vaccinet jag tog inte har hjälpt mig, ett vaccin är väl aldrig 100% säkert så jag är väl den procenten som fick det ändå.
det finns nya vaccin som då ska vara bättre.
nu får vi vänta bara och se om det är operation som gäller eller inte, men eftersom hon såg på min livmoderhals att det inte var bra så ja förmodligen blir det så.
Jag vet inte hur jag känner, jag känner mig tom.
rädd, för oavsett om dem lyckas ta bort det så kan det komma tillbaka lika lätt. Jag kommer få gå på täta kontroller, HPV viruset som jag har kan ju trots allt utvecklas till cancer om det inte redan gjort det.

Igen tjejer, gå på alla kontroller dem är gratis & hittar man sånt här i tid så kan man fixa det. Själva cellprovet tar bara några sekunder. Det är värt det oavsett om ni är vaccinerade eller inte ❤️

Gillar

Kommentarer

Amanda
Amanda ,
Fy nu vill jag värkligen göra celprovet på en gpn all lycka till dej kram❤️❤️❤️
Michelle
Michelle ,
Men hjärtat jag hoppas att allt kommer gå bra på operation ❤️ Du förtjånar verkligen inte de här usch . Stor kram fina du
michellefrandell.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229