Dödstraff

Att avrätta någon i en dödsdom är ett planerat mord.

Precis börjat kolla en serie på Netflix, det är en dokumentär där fångar i USA sitter i dödscell och väntar på att de ska bli dödade.

en väldigt intressant och bra serie. Man får verkligen se insidan och höra hur det är i fängelset, och mycket är faktiskt som på film. Iaf i USA. Kolla på serien jag lovar dig att den kommer öppna upp dina ögon och få igång dina tankar. detta är 2018 och detta är fakta!!

Jag skulle vilja starta en diskussionstråd om just dödstraff, vad tycker ni om det? vill ni ha det i Sverige? tycker ni det är bra och isåfall varför?

min åsikt om den saken är nej, jag tycker absolut inte om det. Tycker inte de ska komma tillbaka till Sverige och tycker det är hemsk att det fortfarande finns i vissa länder. Jag tycket att begår man grova brott och tar någons liv självklart ska man få straff för det. Du ska sitta i fängelse tills du dör enligt mitt tycke.
men du ska sitta där tills du dör naturligt.
För om vi tar deras liv, även om de gjort riktigt hemska saker så gör de oss lika hemska. Dödar vi en fånge är vi också en mördare.
och inte bara det, de kommer ju lindrigt undan. De slipper ju i princip sitt straff.
Jag tycker det är bättre de får sitta instängda och ruttna.
I det första avsnittet av serien får man veta att sitta i en dödscell är som att komma ifrån slummen till Beverly hills. Ett citat av en sköterska som jobbar på en anstalt. Där får du bättre mat, där är alla kompisar med varandra. och sen som alltid får du ju välja din sista måltid.
du vet om att du ska dö men de kan ta 30 år tills det händer. Vad är då meningen med att någon ska ta ett nytt liv? är det inte bättre de får sitta instängda i en vanlig cell och dö av åldern istället?
så mitt tycke är alltså
1. De som dödar fångarna är lika dåliga som dem intagna, de tar ett liv precis som dem gjort. Det blir ju bara en ond cirkel. Varför får dem rätten och ta någons liv?
2. den intagna kommer ju lindrigare undan, att dö är bara och komma undan sitt straff.
3. Tänk på hur många som faktiskt sitter oskyldigt dömda? Det har till och med hänt i Sverige kolla bara på kaj Linna som satt inspärrad flera år. Hur ofta tror ni inte det då händer i USA ? Och att en oskyldig fånge faktiskt får ett dödstraff och även om vi inte vill tro det så händer det väldigt ofta.

jag vet att många har åsikter om det rättsliga både på det ena eller andra hållet. Även jag, jag tycker vissa straff borde skärpas osv. Men samtidigt varför får domaren/ en jury bestämma om du ska leva eller dö? det tycker jag är sjukt. Att några personer kan ha så stor makt att de kan bestämma att ta ditt liv. det skrämmer mig, rejält!

vad tycker ni? dela gärna med er och kommentera. :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229