” jag jobbar som svetsare ”

Då det är många som är nyfikna på mitt jobb & vad jag egentligen gör så då jag tänkte jag att jag kunde berätta lite för er så att nu får lära känna mig lite mer.. :)

Jag jobbar då som Svetsare på ett litet företag i Vilshult, skulle nog vilja kalla det för legoproduktion. Vi är ca 70 anställda i fabriken och ett 50-tal kollektivare. På min avdelning så är vi 10 stycken som jag då är teamledare för eller som vissa kallar det ” förste-man ”
( vilket jag blev ganska nyligen )
Jag svetsar manuellt & står även i en svetsrobot där jag programmerar och justerar och lite allt möjligt.
Samtidigt som jag producerar så har jag ansvar för min avdelning & ser till att alla gör vad dom ska och har hand om avvikelser och även rekryteringar så som att hålla i intervjuer när vi söker ny personal och fattar beslut tillsammans med produktions chefen om vem vi tycker är intressant att gå vidare med Jag assisterar även stämplingar och godkänner ledigheter tar emot sjukskrivningar osv. Listan kan göras lång, men jag skulle nog kunna påpeka att det är en utökad teamledar roll då vi på vårt företag inte har någon arbetsledare. Jag har ett väldigt stort ansvar & får ta ibland stora och svåra beslut. Många kanske tror att det är någon form av lyx men det är rätt jobbigt att gå ifrån kollega till ” chef ” över personerna som jag jobbat bredvid innan. Varje dag är en utmaning och jag lär mig nya saker hela tiden. Jag är nästan yngst på min avdelning & har bara varit på företaget i 4 år så det var ett stort kliv. Plus att jag är en tjej i ett mansdominerat yrke, jag kan säga att jag har upplevt män som inte helt enkelt kan ta ” order ” ifrån mig då jag är tjej. Men gudskelov fick dem lämna oss ( jag var dock ingen teamledare då utan fadder )
Jag kan säga att ifrån att vara en blyg tillbakadragen tjej och har gått till en framåt ” ta för sig tjej ” och att stå inför grupp och hålla i möten varje vecka är ganska stort. I skolan klarade jag knappt av att redovisa idag håller jag i möten inför grupp varje vecka. Det har bevisat för mig att allt är möjligt och jag kan bara jag vill och kämpar! För se hur långt jag kommit ;)
Jag har överraskat mig själv med att komma på en del förbättringar som jag håller på att genomföra just nu på mitt jobb. Denna vecka har jag hållt i 3 intervjuer & gått på 7 möten om olika saker. Så ja varje dag är väldigt varierande men väldigt spännande och jag lär mig hela tiden nya saker.

Produktionen så tillverkar vi till största del saker till Volvo. Både till hjullastare, dumpers & bussar. Allt ifrån stora till små. Vi gör saker till Scania och även mindre kunder. Jag älskar att svetsa & jag brinner verkligen för det. Jag gillar framför allt dem lite större & tyngre jobben. Vilket jag också fått lite påhopp för i början när jag började på mitt jobb ( jag är ju en liten tjej & det där jobbet är för en man) japp den meningen har jag fått höra, tog inte direkt åt mig så mycket av det utan bara
Watch me! and look were it took me.
jobbar dagtid så 7-16 måndag-fredag. Men jag jobbar över en del, mest för att jag gillar att jobba!

Det var liiiite om mitt jobb, hoppas ni som undrat fått en lite klarare bild av hur det kan se ut. :) kan också tillägga att på gymnasiet så gick jag frisör linjen så blev en helomvändning :)

  • Nära Vilboksvägen, Olofström

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Verkligen så sjukt roligt att få veta mer om ditt jobb, verkar vara ett superksoj jobb ju! Kul att du gick något helt annat på gymnasiet haha! Du är verkligen grym som har utevcklats så mycket fina du 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Annaasvensson
Annaasvensson,
haha ja, tror faktiskt inte de är vanligt att man jobbar med det som man gick på gymnasiet. nästan ingen jag känner gör det iaf 😂❤️
nouw.com/annaasvensson
MariasVardag
MariasVardag,
Härligt 🤩 kul att veta mer om dej ☺️ Trevlig helg ♥️
nouw.com/mariasvardag
Annaasvensson
Annaasvensson,
Tack & desamma ❤️
nouw.com/annaasvensson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229