Julen är inte en härlig högtid för alla

Och jag är en av dem som inte gillar julen. Inte längre..
När jag var liten så älskade jag det, att julpynta, strosa runt på julmarknader & lyssna på julmusik långt innan julafton var något jag brukade göra och något som jag verkligen tyckte om, var att samla familjen och äta god julmat. Speciellt älskade jag förberedelserna inför julen med lussebaket och pepparkakorna.
Idag så ser jag på julen med avsky, redan nu har jag ångest inför julen för att jag vet hur det blir på julafton.
familjen är inte samlad längre pga dödsfall och skilsmässa.
jag vill fira jul med alla, men det går inte.
Det slutar med att jag måste välja, vem ska jag vara hos? vem ska jag göra ledsen detta året? det slutar alltid med att någon får sitta ensam på själva julafton och det ger mig sån grov ångest.
När jag ser att affären börjar få upp sina julpynt så kniper det sig i min mage, och trycker i bröstet.
hemma har vi inget julpynt.
Jag vill vara där för alla, jag försöker dela upp dagen så gott jag kan men det blir tufft och det blir stressigt.
den 1 januari när allt julstök är över så kan jag pusta ut och då försvinner ångesten. Men fram tills dess så går det inte. Jag försöker att inte förstöra mina vänner och syskons julglädje men det är inte alltid så lätt och vara positiv när hela högtiden för mig är negativ.
jag hoppas att dagen kommer då jag älskar julen igen. Och det gör den säkert, men fram tills dess så får jag fortsätta bita ihop och fortsätta kämpa.
Själva julafton för mig är bara en dag med sån grov ångest att det tar emot att hålla masken. Och jag måste erkänna att det gör ont i mig att se glada familjer på julafton som firar ihop.
men jag är samtidigt glad för er som har det så. för er som har julgnistan hos er❣️
ett ganska gnälligt inlägg kanske, och det ber jag om ursäkt för men jag kände att jag ville berätta och skriva av mig lite.
kram på er ❤️
  • Nära Olofström

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Älskade du, jag känner så igen mig i din text. Jag har aldrig gillat julen för det är enbart massa ångest för mig pga olika orsaker. Jag hoppas och önskar att jag i framtiden kan uppskatta julen som andra gör. Massa kramar till dig <3
nouw.com/sofialissmyr
Annaasvensson
Annaasvensson,
jag hoppas och önskar också att du får bort din ångest för julen och att du finner glädjen i det också! tyckte det var viktigt att få fram att alla inte är så hypade inför juletider. Massor kramar tillbaka fina Sofia ❤️
nouw.com/annaasvensson
Annaasvensson
Annaasvensson,
ush. Förstår att det måste vara jobbigt. och förstår din känsla, känner likadant. det känns mer som att man sitter där för att man måste men man njuter inte av det på samma sätt längre .
nouw.com/annaasvensson
IP: 82.99.3.229