STÖRST AV ALLT

för det första, tack till MALIN PERSSON GIOLITO
för en fantastisk bra bok & som nu också är en serie. Jag har lyssnat på boken och precis börjat kolla på serien. Jag är bara på avsnitt 4 och har redan spillt så mycket tårar.
Inte bara för att den är sorglig & hemsk, utan för att det är precis såhär det är och kan vara i verkligheten. Ett destruktivt förhållande och sen går allt utför.
Jag blev så berörd när dem satt i rättegången och när Maria fick vittna och när hon berättade att hon hade blivit våldtagen & misshandlad. Frågorna som hon får mot sig av det, påståendena att hon ljuger.. det är precis såhär det är i verkligheten det är precis det där som så många unga tjejer och kvinnor går igenom, det är precis det som gör att många väljer att inte anmäla, det är precis det som gör att man klandrar sig själv.
Visst METO rörelsen har hjälpt väldigt många, men det finns fortfarande så många som inte blir betrodda och det finns fortfarande så många som inte orkar kriga.
och det finns så många som aldrig vann. Så många som bara förlorade utan någon backning.
jag vet för att jag har varit utsatt själv för flera flera år sen. & jag vågade aldrig anmäla.
Jag känner kvinnor som också har varit igenom samma sak, en i min närhet anmälde och vad hände? inte ens en rättegång utan bara nedlagt. Det gör så ont i mig, inte för min egen skull för jag har gått vidare. Det kommer alltid finnas med mig i bakhuvudet men jag har gått vidare efter snart 10 år. Det gör ont i mig för dem som inte orkar, för dem som fortfarande lever med den smärtan, för dem som inte vågar berätta för en enda. Som får bära på det helt själv.
Det gör ont i mig för dem personer som just nu lever i ett destruktivt förhållande som är så så svårt att ta sig ut ur.
När man ser sånt här och inte varit med om det själv så förstår jag att man kan tycka och tänka
” varför lämnar du inte? ” men det är inte så enkelt. Har man inte varit i en sån situation så kan man verkligen inte ens föreställa sig. För mig tog det några månader innan jag kunde lämna. För vissa tar det flera år och för andra tar det ens liv helt och hållet. För det handlar inte om själva händelserna utan det handlar om att hela livet förändras, synen på livet, synen på en själv.
Jag orkar kämpa, och jag orkar kämpa för dig som behöver hjälp. Tveka inte att ta kontakt med mig eller med någon du litar på. För en sån stor börda ska man inte bära på själv. det gör för ont. Okej detta har kanske inte med själva boken eller serien att göra då den handlar om så mycket större saker kanske därav titeln. Men den fick bara igång mina tankar kring en punkt som händer.

En hyllning till er alla tjejer & kvinnor där ute som varit med om liknande eller som befinner sig i det just nu. & tack för denna fantastiska bok och serie! <3

Ni äger allihopa! Låt ingen trycka ner dig.
& ge aldrig upp. If i can do it, so can you ❤️

Gillar

Kommentarer

Yela
Yela,
Verkligen en helt fantastisk men samtidigt viktig serie! Håller med att de lyfter fram verkligheten. Blev väldigt jobbigt för mig att kolla på ibland pga de jag själv gått igenom & jag blir så ledsen över hur verkligheten ser ut. Jag anmälde att jag blivit misshandlad oerhört många gånger både psykiskt & fysiskt i över två men det hände ingenting och lades ner. Våldtäkt har jag inte ens vågat anmäla då jag tyvärr inte vågade & visste att inget kommer hända. De behövs verkligen en ändring i samhället, de får aldrig vara okej att våldta eller misshandla & måste både tas på allvar och ge högre straff! Folk måste verkligen öppna sina ögon! Tack för att du delar med dig🌷 Kramar❤️
beautyela.se
Annaasvensson
Annaasvensson,
Beklagar över allt du fått gå igenom, det är så hemskt att när man väl tar steget att anmäla vilket är så tufft så händer det inget?! det är bara så vidrigt och det gör ju allt så mycket värre. Kram till dig ❤️❤️
nouw.com/annaasvensson
sweetwords
sweetwords,
BQ har läst boken och jag bara sett serien men grymt bra såg klart den igår
nouw.com/sweetwords
Annaasvensson
Annaasvensson,
Den är så bra!
nouw.com/annaasvensson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229