Svartsjuka?!

Har fått frågan av att göra ett inlägg om svartsjuka om hur jag ser på det och hur jag hanterar svartsjuka.
Jag har varit en ganska svartsjuk person när det gäller relationer. Men idag är jag inte det. Inte lika mycket iallafall. För mig handlar svartsjuka enbart om mitt egen självkänsla.
sen ska du självklart vara i en relation där det finns förtroende för varandra. Men steg 1 för att bli av med svartsjuka är att faktiskt vara ärlig med det.
Ska man jobba bort något och bli bättre på något måste man acceptera att man faktiskt är det och sedan ta det därifrån.
Om din partner gör något som gör att du blir svartsjuk förklara det för han/hon och berätta hur du känner. Och då är det självklart viktigt för din partner att han tar det på rätt sätt och försöker hjälpa dig.
men det du måste göra för att inte vara så svartsjuk det är faktiskt att börja tro på dig själv mer! tror att du är tillräckligt bra.
Jag kunde ofta trycka ner mig själv med att tänka ” men jag duger ju inte ”
” men hon är ju mycket snyggare än mig ” och jada jada. men så tänker jag inte alls överhuvudtaget längre och det är enbart för att jag själv har jobbat på mitt eget självförtroende och min engen självkänsla.
Blir dem två punkterna bättre då blir så mycket annat i livet enklare och roligare också så det är värt att tänka på! jobba alltid med dig själv för det är där käppen i hjulet sitter. Har du en bra självbild så blir livet också mycket bättre!
Jag har idag en bra självbild och även ett bra självförtroende, det är något jag fortfarande jobbar med men det har även tagit bort min svartsjuka! man mår inte bra av att överanalysera allting, man mår heller inte bra av att vara svartsjuk. Och idag är jag inte det, inte för fem öre.

För mig har svartsjuka bara varit på grund av min syn på mig själv och inte på min partner.

  • Nära Vilboksvägen, Olofström

Gillar

Kommentarer

Lillan Kind
Lillan Kind ,
Jättebra inlägg! Ens egen självkänsla påverkar mycket hur man reagerar och agerar på saker, och svartsjuka är ett exempel på vad låg sådan kan orsaka. Men så har jag också sett exempel där ena halvan av ett par har varit så klängig på någon annan tex på fester, att det nästan vore konstigt om den andre i paret inte skulle bli svartsjuk😆
varapavag.se
Annaasvensson
Annaasvensson,
Tack så mycket! ja såna fall finns ju också och då är det ju den andra partnerns fel 🤨 men ofta kan man ju vara svartsjuk utan anledning om man säger så 😊
nouw.com/annaasvensson
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Detta gillar jag verkligen att du tar upp, så intressant läsning! <3
nouw.com/emmaengstrom
Annaasvensson
Annaasvensson,
vad roligt att höra! ❤️
nouw.com/annaasvensson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229