Var är vårt försvar?

Om ni inte redan har lyssnat så lyssna på poddcasten p3 dystopia, så intressant men samtidigt så skrämmande. tänk att det är såhär det kan hända. jag lyssnade här om dagen på '' om kriget kommer '' och det avsnittet var så bra, men samtidigt så skrämmande. Så som jag förstod det så är chanserna ganska höga att det skulle kunna bli krig i Sverige & den största sannolikheten är att det skulle vara Ryssland som kommer hit. Vad gör dem svenska soldaterna om det skulle hända?
Dem väntar på hjälp, på att ett annat land ska komma och hjälpa oss. det är citerat ifrån en svensk yrkes soldat.
Sverige har inget försvar. Det tolkar jag det som. Jag vill inte gå in för mycket på vad dem har sagt då alla tolkar information olika, men jag kan säga såhär, jag är så besviken så rädd för hur kunde det bli såhär? Och som det ser ut just nu så har vi ens ingen riktig regering ännu. Vi är helt enkelt så svaga..
Bilden ovan är en teckning och en text jag gjorde när jag gick i 4an på lågstadiet, vi skulle då skriva ner den största drömmen vi hade. och där kan ni läsa min,
jag vet att det är krig just nu i vissa länder, jag vet att det är därför så många flyktingar kommer hit. För dem flyr, Men så mycket mer har jag inte spekulerat i det fram tills nu, visst jag har läst och sett nyheterna och det är hemskt det har jag alltid tyckt men men Efter jag lyssnade på den podden så fick jag en helt annan syn på det. Folk dödas i krig just nu varje dag detta händer verkligen, man spekulerar inte så mycket i det eftersom det ändå känns som så långt bort.0
IOkej jag säger inte att det kommer bli krig, men jag säger att möjligheten finns och då har vi inget skydd. I boken kriget kommer så står det att en medborgare  
Jag vill bara skriva så mycket men jag vet inte hur jag ska få fram allt, jag vill att ni som läser detta verkligen ska gå in och lyssna på den podden för då får ni verkligen veta hur det ligger till på riktigt.
Läste ni föressten den blanketten vi fick hemskickade i brevlådan '' om kriget kommer '' jag läste inte den överhuvudtaget, jag kollade knappt på den för jag tänkte och levde i lögnen om att men Sverige är ju tryggt. Här blir det inte krig.
Men är det verkligen sant?
Ett citat ifrån en intervju i avsnittet '' Man krigar inte för att vinna eller förlora, man krigar för att döda''

Klicka på länken nedan för att lyssna, jag lovar er det är värt det.   • Nära Södra Fröatorpsvägen , Vilshult

Gillar

Kommentarer

Carro
Carro ,
Jag läste tro eller ej den blanketten som vi alla fick hem i brevlådan.Jag kommer att ta mig tid för att lyssna på padden i morgon.
Cuevas.blogg.se
Annaasvensson
Annaasvensson,
Jaa! skicka gärna sen och skriv vad du tyckte om den 😍
nouw.com/annaasvensson
Kirsi
Kirsi ,
Jag kan inte hantera att lyssna eller titta på sånt där. Dels triggas min ptsd av prat och bilder om våld, dels så tar empaten i mig in precis allas rädsla som är i omlopp just då, så jag blir helt på gränsen till kollaps. Det jag däremot gör, varenda gång en skrämmande tanke eller scenario dyker upp i min väg, är att jag jobbar med energin kring det.
Att i rädsla förbereda för katastrof gör inte nytta energimässigt. Det sänker ens individuella och kollektiva vibration. Om man ska förbereda sig, så behöver man göra det när man är förankrad i kärlek. Av kärlek till mig själv och mina barn låser jag ytterdörren om natten. Av kärlek till mig själv och mina medmänniskor framkallar jag energimässiga skydd på olika sätt, på olika niveåer. Av kärlek till mig själv och alla andra, försöker jag i alla lägen agera förankrad i kärlek, bemöta människor med omtanke och empati, så att de kan föra det vidare. Om jag ska förbereda för krig, så måste jag göra det i kärlek också, annars är det lite samma sak som att skicka inbjudningskort till en bunt mördarsugna mördare och berätta att ytterdörren står vidöppen, varsågod att mörda fritt. Förstår du vad jag försöker säga?
kirsi.se
Annaasvensson
Annaasvensson,
Jag förstår precis vad du menar! & tack för att du Tog dig tid till att skriva allt detta. Fick mig också att få lch se de på ett annat sätt
nouw.com/annaasvensson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229