VÄRLDSEPELEPSIDAGEN

Idag är det världsepelepsidagen och jag kommer då självklart berätta lite om epelepsi & vad det innebär då min kära lillasyster har det. Det är verkligen en hemsk sjukdom och jag tycker själv att den nämns för sällan. Som anhörig är det för mig tufft, en ständig oro om när var och hur ett anfall kan komma. Trots medicinering så kan det uppkomma när som & var som. Allra värst är om det skulle hända i vattnet.
För något år sen fick hon ett anfall i duschen i simhallen när hon var där med skolan. Som tur väl var där en privatperson som såg och kunde hjälpa henne. Hon får inte ( har inte fått ännu iaf ) krampanfall utan hon tappar medvetandet & har oftast öppna ögon och en stirrande blick ut i intet. Hon är då inte kontaktbar. Det är skönt att hon inte har kramper men det kan göra det svårare att avgöra om hon har ett anfall eller inte vilket känns ännu jobbigare. Jag vill inte tänka på vad som kunde ha hänt om den här privatpersonen inte varit där och hon legat i duscharna. Detta anfallet fick hon trots sin medicin & det är inte det enda.


I Sverige är 81 000 drabbade av diagnosen epelepsi.
Vi behöver mer resurser och forskning för att kunna ge alla som lider av epelepsi mer hjälp.
Därför har jag startat en egen insamling via hjärnfondens hemsida. Om ni så bara kan avvara 10kr så har jag kommit ett steg närmre mitt mål.
Hjälp mig att hjälpa andra! dels min syster.

Min egna insamling heter : kampen mot krampen
Och den kan ni hitta här :

https://insamling.hjarnfonden.se/fundraisers/kampen-mot-krampen

Det är alltså min egna insamling och den kommer finnas fram tills den 27 februari då det är hennes födelsedag ❤️ För att förtydliga så pengarna kommer inte till mig utan direkt till hjärnfonden. ( ni får även ett kvitto på er gåva)
  • Nära Vilboksvägen, Olofström

Gillar

Kommentarer

Dajsiiiy
Dajsiiiy,
Vad fint att du har insamling för detta , så bra när folk går ut med Info om allt sånt här 🙏
nouw.com/dajsiiiy
Annaasvensson
Annaasvensson,
Tack! 😊 ja verkligen!
nouw.com/annaasvensson
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Så hemskt! Skänkte pengar igår! Hoppas många bidrar med det man kan 😊
nouw.com/sannaevelyne
Annaasvensson
Annaasvensson,
Hoppas jag med 😊
nouw.com/annaasvensson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229